24 Aralık 2012 Pazartesi

Taç süsleme...

Selam kızlar gene bir dıy projesiyle geldim. Dikimlerim devam ediyo ama, en son elime aldıklarım biraz uğraştırıcı şeyler oldukları için, onlardan sıkılıp bıraktığım zamanlarda böyle el oyalayıcı dıy projeleriyle uğraşıyorum :) Son olarakta belki bende biyerlerde kullanırım diyerekten aldığım metal zımbalarla bir taç süsleme yaptım. Umarım sizlerde beğenirsiniz :)


Benim kullanmadğım resimde görüldüğü gibi delikli bir taçım vardı. Aslında delikli olması benim için avantaj oldu çünkü metal zımba görünümlü bu düğmeleri dikmek benim için daha kolay oldu.Ama sizlerde plastik taçları kumaşla çevirerek dikim işlemini tamamlayabilirsiniz.Malzemeler iğne iplik taç ve süslemek için zımba düğmeler hepsi bu :)


Ben yaptım diye demiyorum ama gerçekten değişik oldu ve çok hoşuma gitti.Denemenizi tavsiye ederim. Hem eskilerden kurtulursunuz hemde yenilik insanı gençleştirir :)) 




Kendi kendime anca bu kadar başarılı olabildim foto çekimlerinde :))) Sevgiyle kalın :)

14 Aralık 2012 Cuma

Eskiler Fora ;)


Merhaba kızçeler.Kış geldi sonunda ama bide kar yağsada şu havalar bir yumuşasa tam olucak.Allah günah yazmasında şu kışı hiç sevmiyorum.Biraz duygusal bakıyorum bu olaya sokakta yaşayan insanları ve hayvanları düşündükçe, sıcacık evlerde battaniye altında oturmak vicdanımı sızlatıyo.Ama hepimiz anlımıza yazılanı yaşıyoruz ve dışardakiler için dua etmekten başka çare gelmiyo elimizden.Rabbim hepsinin yardımcısı olsun...Neyse gelelim konumuza adındanda anlaşılacağı gibi eskileri fora ettim.Geçtiğimiz yaz tatil dönüşü yaz sonlarına denk geldiği için annem bolu dolaylarında üşüyebileceğimi düşünerekten üstüme bi gömlek vermişti.Fakat gömlek kimin bilmiyorum :) Muhtemelen köyden amcamlara yada kuzenlerime ait.


Gömlek çok eski görüldüğü üzre.Ama kumaşı bayaa bi kalın ve aklımda bi fikir oluştuğu için atmaya kıyamadım açıkçası.


Ve başladım biçmeye.İlk önce tüm parçaları birbirinden ayırdım


 
Daha sonrada kendi beden ölçülerimde kestim gömleği.Bunu yapamıyacak olanlar üzerine iyi oturduğunu düşündükleri herhangi bi gömleğini eski gömleklerinin üzerine yerleştirip iğneleyerekte biçebilirler gömleklerini.


Kollarıda daha önceden çıkardığım baz olarak kullandığım kol kalıbımı kullanarak kestim.


En son olarakta aynı dikiş yerlerinden diktim ve bitti :) Ama ben bazı değişiklikler yaptım tabi.Önceki bedende her nakadarda normal dursada daralttıktan sonra sırıtan ceplerini söktüm.Ve 2 küçük kot parçasından cep yerleştirdim önlere.


Arkada hiçbir oynama yapmadım daralttıktan sonra pense bile gerek kalmadı.Arka bedeni keserken hafif bel oyuntusu yapmam gömleğin vücuduma oturmasına yetti.


Son olarakta o cırtlak sarı yakayıda söktüm ve onun yerine artan kumaşlarından hakim yaka kesip diktim ve bitti :) Sizlerde eminimki bişeyler çöpe gideceği zaman şöyle bi elinize alıp acaba bundan ne olur diye kendinize soruyosunuzdur :) iyiki soruyosunuz :))

10 Aralık 2012 Pazartesi

Hürriyet E-Alışveriş Festivali Başladı!

Yılbaşı telaşı adım adım yaklaşıyor. Hem yılın son gecesine hazırlanmak, hem de sevdiklerinize hediye almak zamanı. Yılbaşı öncesi özel alışveriş siteleri ve online pazarlarda ne var ne yok, burada bulabilirsiniz.

HEPSIBURADA.COM’DAN KARŞI KONULMAZ FIRSATLAR
 
Yılbaşının en güzel taraflarından biri hediye coşkusudur.
Hepsiburada
Bu yılbaşı her seneden farklı hediyeler seçerek  sevdiklerinizi daha çok şaşırtmak isterseniz hepsiburada.com’un sizin için seçtiği birbirinden çekici yeni yıl hediyelerinden ilham alabilirsiniz. Çam ağacı için rengarenk dekoratif süslerden şık saatlere kadar herkes için seçenek bol.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

3 Aralık 2012 Pazartesi

Mavi kumaşa devam :)

Merhaba bayanlar...Bilmem kaç zaman önce yazmışım buralara, bende özlemişim açıkçası.Ama geçerli sebeblerim vardı.Hayırlısıyla inş abimi evlendiricez görümcelik telaşlarım vardı :) Çok şükür şimdilik biraz ara verdikde bende biraz soluklanıp hemen yanınıza koşturdum :) Gelelim asıl meseleye mavi kumaşımı hatırlarsınız bakırköy pazarından almıştım kendilerini.Çok büyük bi kumaş olmasada ben kendisinden yeterince türetmeye çalıştım :) Daha öncede aynı kumaştan degaje yaka bi bulüz dikmiştim buradan ulaşabilirsiniz o bulüzüme.Aynı kumaştan bir diğer çalışmamda böyle cekette değil bulüzde değil ortaya karışık kendimce güzel bişey oldu :) Dikiş makinamda overlok ayağım olmadığı için değişik bi çalışmayla temiz dikiş yaptım ancak fotolarını çeksemde pek açıklayıcı bulmadım ama genede sizlerle paylaşıcam.


Kalıbı hazırlama ve kesim aşamalarının fotolarını çekemedim üzgünüm o yüzden direk dikişten başlıyorum.Kumaşımızı kalıbımıza uygun kestikten sonra overloksuz temiz dikiş yapmak için kumaşı ters tarafları iç içe bakacak şekilde iğneleyip dikiyoruz.Normalde dikişimizde ön yüzlerini iç içe getiriyoruz biliyosunuz. Ama burda tam tersi ters tarafları içerde kalacak şekilde dikiyoruz. Fakat önemli asıl kısmıda şu normal dikiş ölçüsünde değilde biraz daha az mesela 0,5 cm kadar darlıkta dikiyoruz.


Daha sonra 0,5 cm den diktiğimiz kumaşımızı tersine çevirip bu sefer kumaşın yüz kısmından tekrar bi 05 cm lik daha dikiş atıyoruz böylece overlok kullanamadığım için görünen kumaş pislikleri bu dikişlerin arasında kalmış oluyor.Umarım bu dikişi anlatabilmişimdir.Yanlız bir diğer önemli kısım daha var oda kumaşınızı keserken normal vereceğiniz dikiş paylarından 0,5 cm daha fazla verirseniz bu dikişi uyguladığınızda zorlanmaz ve daralma gibi ortaya çıkıcak zorluklarıda başınızdan savmış olursunuz :)


Ve işte sonuç budur arkadaşlar. Ön ve arka bedenlerine 1 cm en 10 cm boy olmak üzere birer pens koydum.Aslında pens koymadan bol olsun istiyordum ama dikişim bittiğinde provada hoşuma gitmediği için pensleri koyma gereği duydum. Böylesi dahada hoşuma gitti sonra.


Ceketin yaka kısmında bi hareketlilik yaptım ve fular görüntüsü vermek için boyunu biraz uzun tuttum.Bağlayıpta kullanıyorum açıkta kullanıyorum.


Kollarıda ölçü olarak dirsekten aşşağıda tutup 1 cmlik lastikle büzdürdüm.


Son olarakta arka profilim :) Çok severek giydiğim çok severek diktiğim ve çevredende çok güzel tepkiler aldığım bi model oldu. Umarım sizlerde beğenirsiniz ve bi fikir verir sizlere umarım.Sevgiyle kalın Hoşça kalın :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...