4 Eylül 2012 Salı

Deri yelek 2


Gelelim 2.deri yeleğimize.Bu yeleğimin kumaşıda daha öncede paylaştığım çocuk yeleğinden arta kalan kumaşla diktim.Çocuk yeleğimi merak ederseniz burdan bakabilirsiniz.Çocuk yeleğimde de anlattığım gibi deri dikimi çok zorlandığım bir dikim.Her makina yada makina ayakları uygun olmuyor.Zaten deri atölyelerinde farklı dikim makinaları vardı yanlış hatırlamıyosam.Arta kalan kumaşımı ziyan etmek benim için olası dışı olduğu için bukadarcık az kumaştan olsa olsa ufak cepken tarzı yelek olur diye düşündüm.Üst beden kalıbımdan kopya alarak istediğim kısalıkta bitirdim kopyalamayı.Önü hatasız biçtim çok şükür.


Önde sadece hareketlilik olarak göğüs pensi uyguladım.Kalın bir kumaş olduğu için vücuda oturtmak da dikimi kadar zor.Bu yelek tabiki dapdar bi yelek değil ama en azından vücudun azda olsa formunu almak göze daha hoş geliyo bence.


Arkada ise sormayın başıma geleni.Ön kalıbıyla arka keserseniz başınıza neler gelebilirse benimde başıma onlar geldi işte :) Kumaş fakirliğinden dolayı bir ara oturup ağlamak istedim :D çünkü yakayıda oymuştum. Ama bu kumaşın unuttuğu bir şey vardıki benle baş etmek öyle kolay değildir...Ben bi hata yapınca önümde kumaş makinam ve diğer malzemelerime boş boş bakarım.Eşim hemen anlar ve seslenir "gene ne olduuuuu"Her yaptığım bir an önce bitsinde giyeyim diye hemen hemen her diktiğimde hatalarım oluyor itiraf edeyim.Ve ben her zaman haticeye değil neticeye bakanlardanım :) 


Arka ortanın en üstünde dairesel kısım yapmış olduğum hata.Ön kalıbından kestiğim için yaka oyuntum arkadada oluştu.Varsın olsun dedim üstteki yarım daire parçayı ne yaptım nerden kestim nasıl buldum inanın hatırlamıyorum.Nasıl bir güç geldiyse artık bana o parça nasıl oluştu onu bile hatırlamıyorum :) Neyse bugüne kadar gören hiç kimse onun bir hata olduğunu anlamayıp çok güzel oldu demeleri nasıl hoşuma gidiyor anlatamam :) Amannn aramızda heee :D


Birde üstümde görün istedim.Her iki yakamada ilik açıp içlerinden bu basit zinciri geçirdim. Önceleri tek düğme düşündüm ama sonradan vazgeçtim değişiklik olsun istedim.Eğer sıkılırsam (ki kesin sıkılırım ilerde:) Bir iliğin üstüne düğme dikip öylede kullanırım.


Son olarakta üstümdeyken arkadan bir görüntü buda. Umarım beğenirsiniz ben severek giyiyorum ve çok iyi yorumlar alıyorum :) 

14 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerine sağlık iyi günlerde kullan

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim cnm çok sağol :)

    YanıtlaSil
  3. Güle güle giyin güzel, hata var deseniz de; kalıp öyleymiş de öyle yapılmış gibi duruyor, neden olmasın? Böyle de kalıp olamaz mı, olur... çok cici...kilonuz da gayet yerinde ki çok hoş görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Evet gooogoook dediğin gibi hata olduğu pek belli olmuyo aslında model öyleymiş gibi sankim :))) iltifatın içinde çooooook teşekkür ediyorum sağol :)

    YanıtlaSil
  5. emeğine sağlık canm çok güzel olmuşş:D

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim çğdemcim :)

    YanıtlaSil
  7. tam sezonuna uygun mıs gıbı olmus canım gule gule gıy:)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Esra'cım beğenemene sevindim :)

    YanıtlaSil
  9. selam merve,

    deri yelek çok hoş :-) merveguclu siten çok hoşuıma gitti ve bu nedenle seninle ortak bir çalışma yapmak istiyorum. Eğer bu konu ilgini çekiyorsa bana mail ile geri dönersen çok sevinirim. Ben Buse Özay modavetrend sitesinden: buse@modavetrend.com

    Geri dönüşünü merakla bekliyorum...

    Sevgiler
    Buse Özay

    YanıtlaSil
  10. selam.
    Öncelikler yorum için teşekkürler buse. maille dönüyorum hemen sana

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir çalışma olmuş.
    Bende büyük kızıma bu tarz yelekler diktim kot ve leopar kadifeden.
    Yazıları okumadan bende arka parça olmadan yapsamıymış demiştim. Genelde bende ön ve arka tek kalıptan çalışırım. Bir hata yaptıktan sonra diğer tek kalıplarda daha dikkatli olursun ben gibi.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim gül kokuları.önerini dikkate alıcam.ayrıca beğenmene sevindim saol :)

    YanıtlaSil
  13. siz çağırırsınız bende gelmezmiyim merve hnm geldim diktiklerinizi inceledim bende sizin gibi öle tez canlı yapn biriyim tığım işi çabuk bitirmek isteye çabuk çabuk olalım derken el ayağa karıyo galiba bende öle oluyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldinn özlemm :)çok sevindim burda olmana.ewet tez canlı olmak bazen başa bela olabiliyo :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...