17 Eylül 2012 Pazartesi

Maxi etek

Daha önce hiç maxi etek dikmişliğim yoktur.Pek tercihte etmem açıkçası eteği, pantolon rahatıma geldiği için.Kumaşımı aldığımdada aklımda bir fikir yoktu ne yapsam ne etsem derken maxi etek yapmaya karar verdim.


Maxi etek bilindiği üzre basit bir modeldir aslında.Dümdüz kesilir ve beline lastik geçiril oldu bitti :) ve bu aralar inanılmaz bir maxi etek modası var tüllüsü tülsüzü boyuna çizgilisi enine çizgilisi falan filan.Bu tarz etek alıp giyenler bana kızmasın artık sağda solda bu modelleri görmekten gına geldi :) Neyse bende dedim yapayım bari benim neyim eksik dedim :P Ve başladım modelime.Anlatmaya gerek yok aslında maxi eteği istediğim bollukta ve uzunlukta kumaşımı kestim.Beline büzgü vermek için lastik geçirdim ama daha düzgün durması için kalın lastik geçirdim.

 
Dediğim gibi piyasadaki eteklerden gına geldiği için biraz farklı olsun istedim ve beline kalın bir kemer yaptım.Kemer belimi tamamiyle kapladı uçlarını uzun şeritler halinde diktim rahatlıkla kuşanıp düğüm atabilmem için.


Yanlız fotolarda kemer çok yüksek çıkmış.Yani güzel takamamışım dikkat etmediğim içinde çok yukarıda duruyo kemer.Kemeri biraz daha aşşağı indirdiğimde daha düzgün görünüyo :)


Arka kısımda malumunuz efenim önle birebir aynı hiçbir değişiklik yok.Sadece arka kısmın kemer bölümünde bir ayrıntı var.


Kemerin arka kısmında yani kalın kısımdan ince kısımlara geçtiği kısımda ilikler açtım.Çünkü üst üstü bindirerek doladığım zaman arkada toplama oluyodu ve hoş görünmüyordu.Bende karşılıklı ilikler açtım içlerinden geçen şeritlerin düzgün görünmesini sağladım.


Kumaşımın uç kısımlarının motiflerinde resimdeki gibi dalgalar vardı.Bende bu kısımları kesip etek ucuna hareketlilik vermek istedim.Bence iyide yapmışım hoşuma gitti bu görüntüsü :)Ama hem kumaşın ince olmasından hemde kıvrımların keskin olmasından dolayı biraz zor oldu ve bazı görüntü kirlilikleri oluştu dikiş hatalarından dolayı :) Neyseki düşmanım sanırım yok (yani bildiğim kadarıyla yok:) ve bu yüzdende ayağıma bakan olmiyacağı için dikiş hatalarım görünmicek :) Yeni projelerde görüşmek üzere öpüldünüz :)

14 yorum:

  1. Çooook çok güzel olmuş. Kumaşın deseni ve rengi kibar, kemerdeki ve etekteki detaylar da eteğe hareket katmış. Ellerinize sağlık, iyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
  2. Çoookkkk teşekkür ederim cnm çok sağol :)

    YanıtlaSil
  3. Canım eline sağlık kumaşın rengi süper kemer fikride hoş olmuş dümdüz etek olmaktan kurtarmış :D güle güle giy canım..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Pınarcım bende rengini pek sevdim :) kendime göre değişiklikler yapıp diktim işte :)

    YanıtlaSil
  5. Çok beğendim. Sana da çok yakışmış. Beldeki detay da çok ilginç, çok güzel görünüyor. Eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Sedacım yorumun vede iltfatın için çok sağol teşekkür ederim cnm :)

    YanıtlaSil
  7. Kemer detayı çok hoş, içten geçmesiyle bir güzel sarar beli, değişik bir çalışma olmuş, güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
  8. beğenmene sevindim teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
  9. Çok yaratıcı!:] Özellikle bel kısmına hayran kaldım, ellerine sağlık canım çok güzel olmuş gerçekten. :]

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim Burcu'cum :)

    YanıtlaSil
  11. Cok beğendim sizde cok yakışmış.zaten yakışmamasi da mümkün değil bence.bende azıcık dikis dikiyorum ama sizin ki gibi profesyonel değil.ama kursa başladım bu sene size yetişirim inşallah:) sevgiler......

    YanıtlaSil
  12. Hoş geldinnnnnnnnnnnnnn :) Yaa iltifatların çok güzel ama yaaa :) teşekkür ederim o senin güzel bakışlarından kaynaklanıyo :)Ayrıca eminim en az bizim kadar iyi dikiş dikeceksinizdir dikişi sevmeniz ve istemeniz yeterli oluyor emin olun :) sevgiler cnm :)

    YanıtlaSil
  13. hairka olmuş çok yakışmış ayakkabılarıda iyi seçmişsin çok güzel ayaklarında olmuş ama uzak çekmişsin biraz canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim meliscim beğenmene sevindim gerçekten :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...