14 Aralık 2012 Cuma

Eskiler Fora ;)


Merhaba kızçeler.Kış geldi sonunda ama bide kar yağsada şu havalar bir yumuşasa tam olucak.Allah günah yazmasında şu kışı hiç sevmiyorum.Biraz duygusal bakıyorum bu olaya sokakta yaşayan insanları ve hayvanları düşündükçe, sıcacık evlerde battaniye altında oturmak vicdanımı sızlatıyo.Ama hepimiz anlımıza yazılanı yaşıyoruz ve dışardakiler için dua etmekten başka çare gelmiyo elimizden.Rabbim hepsinin yardımcısı olsun...Neyse gelelim konumuza adındanda anlaşılacağı gibi eskileri fora ettim.Geçtiğimiz yaz tatil dönüşü yaz sonlarına denk geldiği için annem bolu dolaylarında üşüyebileceğimi düşünerekten üstüme bi gömlek vermişti.Fakat gömlek kimin bilmiyorum :) Muhtemelen köyden amcamlara yada kuzenlerime ait.


Gömlek çok eski görüldüğü üzre.Ama kumaşı bayaa bi kalın ve aklımda bi fikir oluştuğu için atmaya kıyamadım açıkçası.


Ve başladım biçmeye.İlk önce tüm parçaları birbirinden ayırdım


 
Daha sonrada kendi beden ölçülerimde kestim gömleği.Bunu yapamıyacak olanlar üzerine iyi oturduğunu düşündükleri herhangi bi gömleğini eski gömleklerinin üzerine yerleştirip iğneleyerekte biçebilirler gömleklerini.


Kollarıda daha önceden çıkardığım baz olarak kullandığım kol kalıbımı kullanarak kestim.


En son olarakta aynı dikiş yerlerinden diktim ve bitti :) Ama ben bazı değişiklikler yaptım tabi.Önceki bedende her nakadarda normal dursada daralttıktan sonra sırıtan ceplerini söktüm.Ve 2 küçük kot parçasından cep yerleştirdim önlere.


Arkada hiçbir oynama yapmadım daralttıktan sonra pense bile gerek kalmadı.Arka bedeni keserken hafif bel oyuntusu yapmam gömleğin vücuduma oturmasına yetti.


Son olarakta o cırtlak sarı yakayıda söktüm ve onun yerine artan kumaşlarından hakim yaka kesip diktim ve bitti :) Sizlerde eminimki bişeyler çöpe gideceği zaman şöyle bi elinize alıp acaba bundan ne olur diye kendinize soruyosunuzdur :) iyiki soruyosunuz :))

20 yorum:

  1. Ooooo güzel bir dömüşüm yapmışsın bak, hem değerlenmiş hem de sıcacık olacak :) Atma tabiki çok güzel de olmuş, dikiş bilmenin avantajlarını yaşa :) Ellerine sağlık ve güle güle kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım yaa beğenmene çookkk sevindim :) aynen dediğin gibi bugünlerde giymek için hem sıcacık hemde hiç bir yırtığı yada yıpranmışlığı yokken atmaya kıyamadım.tekrar teşekkür ederimm çok sağol :)

      Sil
  2. Eskiler kesinlikle değerlendirilmeli;) son derece hoş ve rahat birşey olmuş güle güle giy Merve'cim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle biz herzaman üretken insanlarız dikiş nakış mutfak farketmez :) çokk teşekkür ederim canım goookgoook :) sevgilerr...

      Sil
  3. Gömlek çok güzel olmuş ellerine sağlıkta sen kaç kilosun yahu :) fotoğraflarına bakıyorum bakıyorum çok mu incesin ben mi lohusa manyaklığı yaşıyorum bu aralar :)fıstık gibisin maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim sibelcim teşekkür ederim :) ayrıca alıcının ayarlarıyla oynamana gerek yok sen doğru görüyosun anormallik bende :)iltifatın içinde ayrıyeten teşekür ederim çok sağol ;)

      Sil
  4. Canım bence birşeyleri tadilatla kurtarmak en baştan dikmekten daha zor geliyor bana bunun için seni kutluyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. al bendende okadar canım yyaa :) sıfırdan yapmak gerçekten daha kolay teşekkür ederim :))

      Sil
  5. yine çokkkk güzel olmuş Merve, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoookk teşekkür ederim miraycımm beğenmene sevindim :)

      Sil
  6. Fotolara baktıkça yook artık dedim..Canım ya gömlek çok hoş olmuş tamamen evrim geçirmiş :) güle güle giy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim "SeaBelle Cinar" beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  7. süpper olmuş tatlım yaaa ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş ya, birden gözümde eşimin eski gömlekleri canlandı :))
    ama ben senin kadar usta değilim dikiş konusunda, dur bakalım yapılacaklar listesine bi girsin su eski gömlek olayı :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önceliklee hoşş geldinnnn hayal sepeti :) eğer bi fikir verebildiysem ne mutlu bana.yorumun ve güzel iltifatların içinde çok çok teşekkür ederim canım ama ustalık deyip kenara geçme hemen işe koyul eminimki sende çok daha iyisini dikebilirsin :) sevgiler canım :)

      Sil
  9. :) netmişiiiin yaa cuk olmuş süper olmuş canım ellerine sağlık enee ben bunla bişey yaparım ki diyenlerdensin :))

    YanıtlaSil
  10. neetmişimki ben yeeaaaa :) ewet bende öyle diyenlerdenimki :) napalım fikir gelmeseymiş ozaman :P Teşekkür ederim sedacım beğenmene sevindim canım benim :)

    YanıtlaSil
  11. süper bir dönüşüm olmuş, ellerine sağlık ;))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...