9 Ağustos 2012 Perşembe

2 TL'ye abiyemi :)


Evet başlıktaki gibi kumaşını 2 tlye aldığım bir diğer elbisem :) Bu kumaşımıda uzun süre elimde tutmuş ne dikeceğime bir türlü karar verememiştim.Ama en sonunda dayanamadım amannn nasıl olsa 2 tlye aldım bişicik olmas diyerek başladım biçmeye.Kumaş çok ince bir kumaş Astar gerektiriyodu ama ben ne yaptım ? tabiki astarla uğraşmaya üşendim ve kumaşın çokluğundan yararlanıp 2 kat çalışıp hem kumaş ziyanlığı hemde tembellik yaptım :) aynı anda 2 iş yapmak diye buna denir :) Neyse elbiseme ilk başlarken eşimin herzamanki gibi beni motive etmesiyle koyuldum işe.Eşim "bu kumaş güzel değil, bundan elbise olmaz,ben sevmedim bunu"gibi :)Dur dedim sen görürsün nasıl bi hırs yaptıysam bu çıktı işte ortaya.Kumaşla işim bittiğinde eşimin bakışları görmeğe değerdi :)


Önündeki bu zavazingoyu (yada aksesuarda olabilir:) sevgili eşimin sevgili ağabeyi çalıştığı şirketin aksesuar bölümünden aşırmış sağolsun.bu arada hasan abi benim aksesuar sponsorumdur hemen hemen her projemde katkı payı vardır yeri gelmişken onada teşekkür edeyim:)bu zavazingoyu boynumamı taksam tek omuza askımı yapsam derken eşim böyle bi fikir sundu ve çok hoşuma gitii.Benim zaten aklıma gelmişti bu fikir diyerekten hemen çamura yattım :) göğüs bölümüne sık kullanmadığım bir iç çamaşırımı kullandım, sıkı sıkıya tutturdum üst bölüme bi kazaya meal vermemek için :)Aksesuarı göğüs altına kullanınca askıyı kendi kumaşından kullandım.


Kumaşın çok secdiğim bi ayrıntısı vardı sizde farkederseniz bi kadın yüzü figürü vardı.Onuda ziyan etmek istemedim kumaşı allem ettim kallem ettim, her kumaşla olduğu gibi bu kumaşlada savaştım ve ben kazandım :) kumaşı istediğim forma sokarak yüz figürünü ön tarafa getirdim.


Buda tam olarak olmasada boydan bir görünümü.Birdaha giymek için sabırsızlanıyorum açıkçası.birileri evlenip baş göz olsada bende giymek için fırsat yakalasam :)

18 yorum:

  1. merve'cim keşke önden fotoğrafın olsa o kadar merak ettim ki duruşunu.birde göğüs kısmında içinde bir şey mi var? formlu duruyor da..çok güzel olmuş.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Edacım önden fotoğrafımı bulmaya çalışıcam olmadı çekeriz artık bitane napalım :) göğüs kısmına gelince ewet içinde kullanmadığım bi iç çamaşırımı(südyen oluyo :)))askılarından koparıp sadece süngerli kısmını kullandım.Ayrıca çok teşşekkür ederim beğenmene çok sevindim :))

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. sevgili arkadaşım dikiş dersi :) haklısın çok haklısın 2 tlye dikiş pek karlı oluyor.beğenmene çok sevindim.asıl ben sana güzel vaktinden ayırıp bana güzel güzel yorumlar yazdığın için çok teşekkür ederim :) elimdeki kumaşlara gelince varsın çirkin olsunlar senin benim canımız sağolsun bizden kıymetlimi :) (umarım yeterince açıklayıcı olmuştur :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş. Hele elbisenin maliyetine inanmak mümkün değil. Kıskanıyorum bazen böyle şeyler ortaya çıkaranları, dikiş bilenleri. Uğraşsam deneme yanılmayla kendi kendine öğrenilirmi diye merakta etmiyor değilim hani:)Ellerinize sağlık tekrar. Bana da beklerim:) bosugraslarmuduru.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Sümeyracım hoş geldinnnn :) Eğer dikişe meraklıysan sende ucuza kumaşlar alarar deneme yanılma yöntemiyle neler başarırsın sen bile şaşırırsın.Bence hiç vakit kaybetme elindede bi kumaşın varsa düz kloş bi etekle işleme başla :) eğer istersen mail yoluyla yardımkcı olurum detaylı olarak.Hemen geliyorum tatlım takipteyim :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de geldimmmmmm:)))
    Bu elbiseyi görüp de bayılmamak ne mümkün, harika olmuş yaaaaa,
    Ya ne kadar özeniyorum böyle dikiş diken, muhteşem diken ama insanları görünce...Yazın başlarım dedim yaz bitiyor...ama bayıldım Merve, güzel günlerde giy:)))
    Bir de resimleri daha büyük ekleyebilir misin?ne bileyim küçük geldiler gözüme:)))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldinnnnnnnnnn :) Özlemcim ne güzel bir geliş bu böyle mutlu oldum :) yorumun ve iltifatların içinde çok teşekkür ederim canım.Resimler konusuna gelince farketmemiştim cnm benim bundan sonra daha dikkat ederim.Tekrar görüşmek üzere öptm :)

      Sil
  8. Aslında kısa süreli kırkyama deneyimim var, etek olmaya uygun kumaşımda ama nereden başlasam, nasıl yapsam önce cesaret sonra araştırma gerekli galiba. Şimdilik sadece sizlerinkilere özenmekle geçiyor zaman:)) Tekrar ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ewet sümeyracım eğer dikiş konusunda çok fazla bilgin olduğuna inanmıyorsan uzun bir araştırma maratonu seni bekliyo..ama gerçekten istersen ve severek yaparsan çok çabuk öğrenip çok güzel şeyler üretebilirsin :)

      Sil
  9. bayıldım süper olmuş güle güle giyin kumaşını nerden aldınız bu kadar ucuza :) olduğu yerde dewamı warmıdır acaba bende alayım annem sitilist o kesme dikme işini hallettirir bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim sağol :) Ben bahçelievlerde çarşamba pazarındaki kumaşçıdan almıştım kumaşımı.zaten bir tane kumaşçı var o pazarda sadece.Devamının olup olmadığı hakkında bi bilgim yok cnm yaa yanlış bilgilendirmek istemem ama parça kumaşçı öyle top top getirmiyo kumaşları yani.

      Sil
    2. izmir bahçeli evlermi?katlı pazarda mı? :) ne çok soru soruyom ya :))

      Sil
    3. :))) hayır canım İstanbul Yenibosna Bahçelievlerdeki çarşamba pazarı :) Hani şu radar mezarlık varya hehh işte orda kime sorsan gösterir :) ayrıca istediğin kadar soru sorabilirsin :D

      Sil
  10. ellerine sağlık gerçekten çok çok çok çok güzel olmuş:)


    http://photoandfashion-diy.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. nasıl güzel olmus kumasa hele bayıldım:) ellerıne saglık guzelım:9

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ederim Esracım beğenmene sevindim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...