31 Ağustos 2012 Cuma

Az kumaş çok çare :)


En sonunda geldimmmmm :) Bayram tatilim çok uzun olmasada giderken valiz telaşıydı dönünce tekrar aynı telaşlar derken uzun zaman oldu blogumla ilgilenmeyeli.Özlemişim valla yaa :) Neyseki işlerimi toparladım ve geçtim blogumun başına.İlk önce arkadaşlarımı ziyaret ettim baktım bakalım yokluğumda nasıl güzel şeyler yapmışlar diye.Hepsininde hakkını vermeliyim benim gibi tembellik yapmamışlar bayramda :) Hepinizi özlemişim gerçekten.Gelelim bu parlament mavisi bluzüme, bunuda önceden dikmiştim.Daha öncede demiştim stokta bekleyen modellerim  bitince dikim aşamalı fotolu modellerim gelicek diye :) Bayram için diktiğim bluzümün dikim aşamalarını fotoladım ama önce stokdakiler bitsin daha sonra onuda paylaşıcam.Bu kumaşım okadar azdıki gördüğünüz gibi sadece ufak bir dikdörtgenden oluşuyodu.Ne yapsam nasıl yapsamda kumaşımı değerlendirsem diye düşünürken aklıma parlak bir fikir geldi.Aslında bu kumaşı artık kumaşlarımın içine atmıştım ama bu sene çok moda olan rengine kıyamadım.Siyah kumaşımı ve mavi kumaşımı elime alıp herzamanki gibi evirdim çevirdim biçmeye başladım.Boydan kısa geldiği için ilk önce beline genişçe hafif büzgülü bir kemer geçtim.


Kolları ve yakayıda siyah biyeyle tamamladım.Overlok ayağım olmadığı için ben genelde zigzag dikişle kumaş kenarlarını dikiyordum.Ama bu iki kumaşta cins olarak birbirinden okadar farklıydiki düz dikişi bile zorladı zigzagla uğraşmak hiç istemedim.Ama pişman oldum sonradan nekadar kötü durduğunu sizde görebilirsiniz arkanın dikişlerinden.Aslında temiz çalışmayı çok severim ama arada bir tembellik geldimi gitmek bilmiyo napim :)


Ama büyük bi sorun vardı ki...Kumaş sadece boydan değil endende çok ufaktı.Henüz kafamda ampul yanmadan önce bunu olduğu gibi dikip yeğenlerden birine vermeyi düşünmüştüm.Sonra elimin altında olan siyah kumaş ilişti gözüme arka ortaya şööyle bir ek yapsam nasıl olur dedim fazla beklemeden arka ortaya boyuna bi kesik attım.


Eğer bekleseydim vazgeçebilirdim çünkü, iyiki beklememişim.!10 cm genişliğinde arka orta uzunluğunda kumaş kestim siyahtan.Bütün parçaları teğelleyip hemen ilk provamı aldım ve çok memnun kaldım. Bu arada kumaşa sadece yaka ve kol oyuntusu verdim. Dediğim gibi kumaş okadar azdıki üzerine kalıp koyup biçmeye cesaret edemedim.Şimdi keyifle giyiyorum ve üzerimde gören herkezde çok beğeniyo.Ee buda beni çok mutlu ediyo şımarıyorum açıkçası :) Şimdilik bukadar arkadaşlarım öpüldünüz :) ♥ ♥ 


14 yorum:

  1. ay harika yapmışsın canım ya:)
    bende ufak kumaşlarımı büyütmek için yanlardan yani koltuk altından etek ucuna kadarekliyorum kumaşımı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol kübracım teşekkür ederimm :) demokraside çareler tükenmez derken yanlış demişler bayanlarda çareler tükenmezmiş asıl :)

      Sil
  2. merve'cim kalıpsız çalışabilmen çok iyi gerçekten ve bluz çok çok hoş olmuş eminim üzerinde daha da güzel duruyordur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim edacım.Anlattığım gibi okadar dar ve küçük bir kumaştıki sağolsun beni kalıpla uğraştırmadan bir solukta bitiverdi biçmesi :)

      Sil
  3. çok güzel canım çok sevdim iyi günlerde kullan :D banada beklerim http://cdmtdesing.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canımmm :) yorum için teşekkürler.gelmezmiyim ayıp ettin :)

      Sil
  4. mervecim blogunu bulduğuma sevindim canım dikiş olsun bana yeter :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seni tanıdığıma sevindim Sedacım hoş gelsin sefa geldinnn :))

      Sil
  5. Önemli olan ufak parçalardan da birşeyler çıkarmak değilse bol kumaşla neler yapılmaz, çok güzel değerlendirmişsiniz;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim gooogoook haklısın bize yeterki kumaş olsun az yada çok hiç farketmez :)

      Sil
  6. Teşekkür ederim esra :) ayrıca hoş geldin :)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık. bu renklerin uyumuna bayılıyorum zaten!

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Duygu'cum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...