1 Ağustos 2012 Çarşamba

En sevdiklerimden


Bu buluzümü geçen sene dikmiştim.Ama evveliyatı eskiye dayanır :) Annemin kumaşı olması dışında bendede senelerce durdu kumaşlarımın arasında.renk ve çizgilerini çok sevdiğim için bir türlü kıyıpta kesemedim.Kumaşın çok fazla olmadığındanda ne keseceğime karar verememiştim.Ama bir an öncede bişeyler dikip giymek istiyordum.En sonunda canıma tak etti ve bluz dikmeye karar verdim.Kumaşı elime aldım evirdim çevirdim düz koydum ters koydum yok yok yok bir türlü istediğim forma sokamadım.Hafif birazda yamukluğu vardı.Biliyorsunuz bi kumaşı keserken düz boy ipliğine dikkat etmek şartdır.Ama kumaşın yamukluğundan yapamadım.Yapamam için elimde yeterli kumaş olup ona göre bi formda kesmem düzeltmem gerekiyodu.Ama dediğim gibi çok az bi kumaş vardı elimde.Bu yüzden düz boy ipliği hak getire dedim ve daha önceden çıkardaığım baz kalıbımla başladım kumaşımı biçmeye.Önü ve arkayı kalıbı gelişi güzel yerleştirip kestim.


Kollarıda kumaşın renk ve çizgilerine denk getirmek için gene gelişi güzel uygulamasını yaptım :) Neyseki korktuğum başıma gelmedi ve kumaşım yetti.Hatta işe başlarken nasıl bi besmele çektiysem belime kemer dikecek kadarda kumaşım arttı.Ama kemeri artık kumaşlardan kestiğim için bayaa ek yaptım birbirine.Benim güzel kumaşımın hareketli desenleri bana bir iyilik yapıp bu ekleride gözler önüne sermedi :) Emeğimin karşılığı olarak birlikte geçdiğimiz bu engelli yolda bütün ekleri içine sakladı :)


Yakasınada az da olsa bi hareket katmak istedim.Bluzü ben diktiğim için yakası görünüyomuş gibi geliyo fotoda ama çok hareketli desenleri olduğundan fotoda pek çıkmamış olabilir umarım sizde rahatlıkla görebilirsiniz.Eğer bu formda bi yaka denemediyseniz tavsiye ederim gerçekten çok şık ve hanım hanımcık duruyo :)


Arkası zaten malum kalıp ta en sevdiğim bölüm dümdüz biçip kestim.tabi bu her kalıpta yada modelde böyle olmuyo malum.önü tamamen düz arka bedeni hareketli modellerde var.bende böyle birşey yapmıştım "Zor kumaş Güzel iş" konulu bluzümde.


Bu bluzümde dikim aşaması fotoları olmayanlardan.umarım önceden diktiklerimi yayınlamayı bitiririmde sizlerle birlikte sıfırdan bişeyler dikmeye başlarız.birlikte öğrenir birlikte giyinir kuşanırız :)

6 yorum:

  1. Güle güle giyin, ellerinize sağlık hoş bir bluz olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Blogunuz hayırlı olsun. Şöyle bir dolaştım, ben de dikişe meraklı olduğum için izlemeye karar verdim. Ellerinize sağlık, güzel paylaşımlarınızı bekliyorum.
    Bana da buyurun, benim misafirperverliğim de fena değildir :)

    YanıtlaSil
  3. "üretmek güzeldir" teşşkür ederim iyi dilekleriniz için :)

    YanıtlaSil
  4. NOWACRAFT çok teşekkür ederim aranızda olmak benide sevindiriyo.inş hep birlikte üretip paylaşmaya devam ederiz.blogunuza buyurdum bile :) blogunuzda payştığınız parlak fikirlerde benim çok hoşuma gitti misafirperverliğinizde şüphem yok emiminim çok memnun kalırım :) tekrardan teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Merve ,öncelikle ellerine sağlık..çalışmaların çok başarılı..
    hemen takibe aldım .cok öpüorum...

    YanıtlaSil
  6. mottoo hoş geldinnnn :)) iltifatların içinde çok teşekkür ederim bende çok öpüyorum canım görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...