7 Ağustos 2012 Salı

Ceket 1 :)


Sıra geldi ceketlerimize.şimdiye kadar daha çok blüz tarzı şeyler paylaştım biraz değişiklik yapalım artık.Bu kahverengi ceketimi çok severek diktim.Kumaşı kalın krep cinsinde bi kumaş,dikimi çok kolay.Dikiş dikenler, kalıp çıkaranlar bilirlerki ceket kalıbı zor iştir.Ama birde kalıbı hatasız otutturup dikildiğinde değmeğin dikenin keyfine :) Ama ben severim ceket kalıbı çıkarmayı kup yapmak, pens açmak hoşuma gider ama, bu tam olarak ceket kalıbıyla çıkmadı ortaya.Arkasında pens açmadım, öndede yaka kısmını ceket yakası olarak yapmıyacağım için kupta koymadım.Salaş bişey olsun istedim istediğim gibide oldu.Hem kot pantolonla hemde kumaş yada dockers pantolonlarla çok şık duruyo.Yaka kısmını daha dökümlü istiyodum fakat kumaşı önde iki kat kulladım.Geriye döneceği için yakanın temiz görünümü için 2 kat kullanmayı tercih ettim .Yakayı normal kesip bırakmayarak ceket yakası formunda hafif aşşağı inerek yan tarafa doğru dik açıyla istediğim ölçüde uzattım kalıbı.istediğim ölçüye gelince etek ucuna indirdim çizgiyi.Ön kalıbı böylece tamamladım.


Arka bedendede dediğim gibi pens falan açmadım.üzerime hafif oturan bi kalıbı tercih ettim.Beline kumaş geçireceğim için penslerin kötü duracağını düşündüm.iyikide öle düşünmüşüm çünkü kuşağı geçirdiğimde gerçektende pensin hiçbir özelliği kalmıyacaktı.Kollardada bi oynama yapmadım.Bu modelde bütün hareketi yakasında istediğim için diğer kısımları olduğu gibi bıraktım.


Yaka kısmına son olarak eski bir pantolonumun bel etiketini söküp yerleştirdim.Golden ve kahverengi olan etiket ceketimede cuk oturdu sanırım :)


Buda üzerimde ki hali.Sonradan biraz daha uzun yapmadığım için pişman oldum ama olsun uzun şeklide başka modellere kısmet :)

20 yorum:

  1. Çok güzel olmuş.sanada çok yakışmış.güle güle kullan;-)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim tatlım yorum için :)

    YanıtlaSil
  3. vaaoovvv çok ama çok güzel olmuş ceket ceket diyince genelde resmi bir hava oluşur kafada ama sen bunu salak ve rahatlığa döndürmüşsün tebrik ederim yeni girdim bloguna dierler çalışmalarınada bakıorum takipteyim canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim kübracımm.evet ceket denince boğucu bi hava kaplar benide bu yüzden kendi ceketimi kendim yapmak istedim :) Klasik giyimden okadar uzağımki benim ceketimde ancak bu kadar olur :) sanada sevgiler tatlım

    YanıtlaSil
  6. tarzınızı gerçekten çok sevdim.bu ceket ve diğer bluzlarınız harika görünüyor.keyifli postlar göreceğiz sizden :) tanıdığıma çok sevindim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle hoş geldin Edacım :) Tarzımı beğenmene sevindim elimden geldiğince içimdekileri yansıtmaya çalışıyorum modellerime.Bende seni tanıdığım için çok sevindim.Tekrar görüşmek üzere sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Bu ceketi çok beğendim dikişe başlama arifesinde blogunla tanıştığıma çok memnunum ilham alırım senden:)

    mmelvvin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. beğenmene sevindim melvincimm bu arada sende hoş gelmişsinnn :)) birbirimize ilham perilerimizi gönderdiğimiz nice projelerde görüşmek üzeree :)

    YanıtlaSil
  10. Çok yakışmış ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim senin de yüreğine sağlık :)) sanada sevgiler canım benim :)

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel olmuş elinize sağlık.

    www.minikyengec.com ben de beklerim :)

    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  13. Hoş geldin oyacım :) teşekkür ederim yorumun içinde.

    Hemen geliyorum takipteyim :)

    YanıtlaSil
  14. Hadi canım, harika olmuş ama bu da yaaaa:)))

    YanıtlaSil
  15. bu kalıbı nerde bulucaz peki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım diktiklerimin bütün kalıplarını ben çıkarıyorum.Tam olarak böyle bir modeldeki ceketin kalıbını nerden bulabilirsin bilmiyorum ama Burda'nın sayılarını takip edersen buna benzer kalıplar bulman mümkün olabilir :)

      Sil
  16. :) teşekkürler bende yprumlarına bayıldım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...