5 Ekim 2012 Cuma

Elbiseden etek yap DIY dım :)

Selam kızlar :) gene bir DIy projesiyle sizlerleyim :P eteğimi dikeli 1 hafta falan oluyo ama bloguma ekleyemedim.Nedemi ? tembellikten :) Bu aralar bi önceki postumda da anlattığım gibi sevgili dikişdersi arkadaşımın başlatmış olduğu etkinlikle uğraşıyorum.Uğraşıyorum derken bloga bakma fırsatım oldukça kim ne yazmış, tanımadığım bloglar varmı, falan diye yani :) ee oda bi uğraş sayılmazmı :D Neyse gelelim projeme...


Elbisem görüldüğü üzre göğüs bölümü büzgülü, dümdüz, renkleri ve kumaştaki çiçek detayları haricinde hiçbir ayrıntısı olmayan bir elbisedir efenim...(niye bukadar ciddileştim bende bilmiyorum:)Elbisemi yıllaaarrr yıllar önce sevgili anneciğim almıştı.O zamanlar çok modaydı bu tarz büzgülü elbiseler.Ben şimdiye kadar bunu çoktan hallederdimde, annem hamile kalınca giyersin gibi koca karı laflarıyla beni boğduğu için sırf başımın etini yemesin diye durdurmuştum kendimi.Ama geçen gün dayanamadım.Aaaaa dedim sanki çıplak geziyorumda bi bu elbiseyemi kaldım :) Katina misali bi elimde makas bi elimde elbise napıcağımı düşünüp ilk önce askılarından kurtuldum.


Daha sonrada göğüs bölümüne gelen makara lastikle büzdürülmüş kısmını belime göre ayarlayıp ince lastiklede çokta fazla daraltmadan diktim.


Etek ucunuda üstümde prova edip ayarladım.Fakat bi elbiseden eteğe dönüştüğü için çok fazla parça arttı etek ucundan görüldüğü gibi.Peki ben bu parçayı ziyan edermiyim ? Assslaaaaaa :)


Derhal artan kumaşla bişeyler yapmaya karar verdim.Ve bi kemer yapmak istedim.Artan kumaşı hiç kesmeden direk biye formunda ütüledim ve dikişini geçtim :)


Ve işte sonuç.Evde ayakkabı giyme alışkalığımız yoktur biline :) Eteğin boyunu biraz uzun bıraktımki hafif topuklu ayakkabıyla giydiğimde kısa kalmasın diye.Fotoğraf çekerkende ayakkabıyla göstermek istedim.Ayakkabıların altıda temiz :D


Bu fotoğrafa çok güldük :) Ama gende bunu koymak istedim. Biz ev hanımlarının bulaşıktı çamaşırdı evi toparla yemek yap derken poz verme olayına uzak kalıyoruz.Nasıl bi bilemediysem poz vermeyi böyle bişey çıktı ortaya idare edin :D


Buda kemeri daha yakından göstermek için.Şimdilik benden bukadar.Bakalım zaman bizi nereye sürüklicek hangi projelerle dönücem sevgiyle kalın :) 

28 yorum:

  1. ay bu DIYları çok seviyorum Dıy Dıy :)elleeerine sağlık olsun

    YanıtlaSil
  2. ohh ne güzel olmuş valla iyi etmişsin canım :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ediyorum sedacım :) DIY ları kim sevmezki :)

    YanıtlaSil
  4. iyi oldu walla be :) teşekkür ediyorum Eslem :)

    YanıtlaSil
  5. Maksi etek haliyle çok daha trend olmuş gerçekten :) Elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim acemi terzi beğenmene sevindim cnm :) hee bu arada Hoş geldin sefalarrr getirdin :)

    YanıtlaSil
  7. Harika bir dönüşüm olmuş. Giyilmeyen her giysiye böyle müdahale edilmeli bence:)

    YanıtlaSil
  8. Bu hali çok daha güzel olmuş, güle güle giy.ve Mervecim aynı sorun bendede var hiiiçç poz vermeyi beceremem, yalnız değilsin üzülme..:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ay çok teşekkür ederim sehercim :) Aynen bende katılıyorum dolapta giyilmeyen okadar çok eşyamız varki, değerlendirilmeli bencede :) öpüyorum cnm :)

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş ya. Uff bende dikiş öğrenmek istiyorum :(

    gorgeousofmyworld.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ederim SeaBelle :) Yanlız olmadığıma sevindim cnm benim yaaa. bazen bloglara bakıyorum profosyonel fotomodel gibiler :) neyse Orhan baba nedemiş hatasız kul olmaz :D bende öpüyorum cnm :)

    YanıtlaSil
  12. Çağlacım gözün hemen korkmasın ama bu çok basit bir yöntem.Elde bile yapabilirisin belkide.Olmaz olmaz deme bence sende denemeye çalış başaracağından eminim :) Ayrıca teşekkür ederim canım sağol :)

    YanıtlaSil
  13. Güzel bir çalışma olmuş, kesinlikle evdekiler değerlendirilmeli:)) Bu arada Maşallah inceciksiniz ne harika;). İyi hafta sonları diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim canım gooogoook :) evet hanımlar dolaptaki eskileri gözler önüne sersin bencede :) Bu arada o güzel iltifatın için çoookkkkkkkk teşekkür ederim şımartıyosun beni :) Sanada iyi haftasonları cnm sevgiler :)

    YanıtlaSil
  15. Blogumda iki tane ödülünüz var !

    YanıtlaSil
  16. Aaa çok teşekkür ederim NOWACRAFT :)

    YanıtlaSil
  17. Lütfen ödüllerinizi toplamaya geliniz :)
    http://www.cati-kati.net/2012/10/gundelik-yazilar-say-whaaaaat.html

    YanıtlaSil
  18. Ayyy canım benim gelmezmiyim koşarak geliyorum :)

    YanıtlaSil
  19. DIY ına sağlık :)))
    Çok güpgüzel olmuş ;)

    YanıtlaSil
  20. Hahaha çok güldüm yorumuna yaaa :)) Açılayı hatırlattı bana yalan dünyadaki.DIY ına sağlık tatlımmm :D:D:D çookkk teşekkür ederimmm :))

    YanıtlaSil
  21. ÇOOOK GÜZEL OLMUŞ.ELLERİNİZE SAĞLIK....
    TAKİPTEYİM
    http://mehtapinrengi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  22. Teşekkür ederim mehtap hnm :) beğenmenize sevindim hoş geldiniz :)

    YanıtlaSil
  23. harika :D
    takibindeyimm.
    beklerim
    www.belleeamie.blogspot.co.uk

    YanıtlaSil
  24. Teşekkür ederim belle :) ayrıca hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  25. Ay siz benim sukufe'mdende zayifsinizzzz:)) ne guzel, darisi basima artik.
    Sukufe????? Sukufe benim dikis mankenim:))

    Cok guzel olmus birara benim dolabimada el atsaniz:)))

    YanıtlaSil
  26. İlahi mevlüde güldürdün beni :) dikiş makinasının zayıf olanı nasıl oluyomuş merak ettim doğrusu :) yorum için teşekkür ederim ayrıca :)

    YanıtlaSil
  27. çok gzüel oluyor incecik olunca çok yakışmış canım bozyun uzun evde bari ayakkabı terlik giymeden çek resimleri komplekse giriyom burda bakarken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim melis :) iltifatların içinde ayrca teşekkür ederim bidahaki resimlerimde önerini dikkate alıcam :)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...