2 Ekim 2012 Salı

Tembel kalıp :)

Uzun bi süredir dikişten uzak kaldım.iyimi oldu kötümü oldu bilmem ama hafiften özlemişim sanki üretmeyi.Malum yaz aylarının sonlarına geldik ama düğünler bitmedi halaa.Geçtiğimiz haftasonu 2 düğün üst üste gelince ne yapacağımı şaşırdım.Ee tabi giyilcek hiçbirşeyimmmde yoktu :D Neyse stoktaki kumaşlarıma göz attım ne yapsam ne etsem diye.Ama bir üşengeçlik bir tembellik anlatamam.Kalıpla falan uğraşamicam anacım dedim.Hemen dolabımdan üzerimde iyi durduğuna inandığım bi t-shirtü çıkardım.Yaydım kumaşımın üstüne t-shirtüde serdim.


Kenarlarından iğnelerle sabitledim kumaşıma.Çok sıklıkla kalıpsız kesim yapmadığım için tereddütte kalıyorum hep.Ama tembelliğim galip geldi bi şekilde üstesinden gelirim diye düşündüm ve en sonunda kes gitsin Merve dedim.


Kumaşımın cinsiyle t-shirtün kumaşı bir olmadığı için üstümde aynı duruşu sergilemiyeceğini düşündüm.Bunun çaresine de bakarız hadi Bismillah başlıyayım dedim :)


Daha önceki yazılarımdada söylemiştim.Kalıpsız çalıştığım zamanlarda ben dikişi ve dikiş payını oldukça bol tutmaya çalışırım.Prova aldıkça bedenime göre oturtmaya çalışırım kalıbı.Resimdede görüldüğü gibi bu sebebten neredeyse bir ayak genişliğinden daha az bir genişlikte kenarlarının dikimini bitirdim.


Kumaşın kenar dikişlerini bitirince hemen bir prova aldım ve tahmin ettiğim gibi kumaşın cinsinden dolayı pek hoş olmadı üzerimde.Bende bel kısmının her iki tarafından kuşak dikmek istedim.Böylece kuşağı arkadan bağladığımda potluk arkada toplanıcak daha hoş gözükücekti.Biye formunda uzunca 2 kuşak dikip bel kısmının her iki tarafına dikişle sabitledim.


İşte kuşakların dikilmiş hali.Arkadan bağlamadan önce dediğim gibi çok sığ görünüyo.Ama genede çok kötü değil be :P (kendimi kandırıyorum:)


İşte buda kuşakların arkadan bağlanmış hali.Daha iyi duruyo sanırım he nedersiniz? :)


Buda arkadan bir foto.Bilerek kuşakları bayaa uzun bıraktımki rahatlıkla bağlayıp kurdela yapabiliyorum.Hem biraz sarkması daha güzel görünüyo.


Yaka ve kol çevresine biraz ufak dokunuşlar yaptım.Daha öncede yaka ve kol çevresine işlediğim metal zımbırtıları başka bir bluzümde daha çalışmıştım.O bluzümüde burdan görebilirsiniz :) Neyse şimdilik benden bukadar Sevgiyle kalın Hoşçakalın :)

12 yorum:

  1. hehe :) bende üşenince öyle yapıyorum bezen tek yapan ben değilmişim sevindim canım :)ellerine sağlık çok yakışmış güle güle giyin :)

    YanıtlaSil
  2. :) aynen kübracım yanlız değilsin yanlız değiliz :D çok teşekkür ederim canım benim sağol :)

    YanıtlaSil
  3. Süper, süper olmuş:) Zımbalarla çok da trendy olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim sehercim :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Ezgi :)

    YanıtlaSil
  6. ÇOK GÜZEL BİR FİKİR...

    YanıtlaSil
  7. Teşşekkür ederimmmm :)

    YanıtlaSil
  8. Arada bende yapiyorum bu tembelligi, ee canim herzamanda caliskan olunmazki:)

    Bazan bu tembellikler daha yaratici fikirlere sebep oluyor:)) Chic olmus, elinize saglik...

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim mevlüde hnm beğenmenize sevindim :) bu arada blogunuzda sayfayı takip etmemiz için bi buton göremedim acaba benmi göremedim yoksa yokmu bilgendirirseniz sevinirim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Çok hoş olmuş, kullanışlı görünüyor bugün itibariyle dikiş makinesine sahip biri olaraktan en kısa zamanda deneyeceğim :) Güle güle kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Elif hanım :) mutlaka denemelisiniz çok basit ama kotların üstünde çok şık duran bi model şimdiden güle güle giyin ozaman :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...