29 Ekim 2012 Pazartesi

süper çekilişşş başladıııı :)

Evet arkadaşlar bi çekiliş duyurusu için karşınızdayım :) pia mia arkadaşımız çok iyi bi çekilişe imza atmış.hediyeler süper gerçekten, yada bana hitap ettiği için bukadar süper kelimesini kullandım onuda bilmiyorum :) ama girip bi bakmalısınız her biri birbirinden iyi parçalar var çekilişte...



22 Ekim 2012 Pazartesi

Evinize Pespembe Bir Çamaşır Makinesi Çok Yakışacak!

Çamaşır yıkamak hiç bu kadar ‘renkli’ olmamıştı! Pespembe bir çamaşır makinesi ile evinize renk katmak ister misiniz? Vanish pembesi artık sadece kutusunda değil, ödül olarak verdiği çamaşır makinesiyle de yanınızda olsun istiyorsanız; işe bu videoyu izleyerek başlayabilirsiniz!

Vanish’in parodi tadındaki bu eğlenceli videosunda, birbirini çekemeyen dünürlerin komik atışmalarına yer veriliyor. İğneleyici laflarla birbirlerine göndermeler yapan, kıskanç mimikleri ve oyunculuğuyla beni hayrete düşüren bu iki dünürü sizin de izlemenizi tavsiye ediyorum.

Bu video ile bağlantılı bir aplikasyon da Vanish’in Facebook hayran sayfasında yer alıyor. İşte bu aplikasyon sayesinde hem bahsettiğim çamaşır makinesini kazanabilir, hem de ileride nasıl bir dünür olacağınızı öğrenebilirsiniz. Arçelik In Love serisinden bu özel çamaşır makinesi ile evinize modern bir yaklaşım getirmek için  http://bit.ly/omurbiterdunurgitmez adresine!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

12 Ekim 2012 Cuma

Beyaz file kumaşım

Selam kızçeler :) Geçen gün sizlerle paylaşmıştım biliyosunuz bakırköy pazarına gittim.Ordan bir kaç çeşit kumaş almıştım.Ve neler yapacağımı bilmiyorum zaman gösterir demiştim.Bugün zaman kumaşlardan bir tanesiyle ne yapacağımı öğle saatlerinde gösterdi şükür :)


Evet kumaşımız bu beyaz file kumaş.Neden file diyorum çünkü cinsi bi değişik güpür değil dantel değil örme değil ne olduğunu anlamadım.Hatta aldığımda sizede söylemiştim bu kumaşı niye aldığımıda bilmiyorum demiştim ama şimdi iyiki almışım diyorum :) Size bol fotolu bir model hazırladım.Ben dikim bitiminde bi kaç model birten üretebildim aynı modelden sizler belkide daha farklı modeller çıkarabilirsiniz.
Dikişe başlamak isteyipte cesaret edemeyen bir iki arkadaşla tanıştım bu blogda.İşte tamda onlara göre bir model bu.Kalıp derdi yok dümdüz hiç zorlanmıyacağınız bir model keşfettim sizler için :)Aşama aşama fotolamaya çalıştım umarım yardımcı olur sizlere.Ama mutlaka deneyin heee okadar uğraşmışım ama dimi :)


Başlıyoruz kızlar hazırmısınız...eevveetttttttttttttttttttttttttttt dediğinizi duyar gibi oldum :D Daha fazla cıvımadan başlayalım.Kumaşımızı masaya seriyoruz ve fotodaki gibi kumaşı 3e katlıyoruz.Umarım anlatabilmişimdir katlama şeklini.


Kumaşı üzerime tutup istediğim ölçüden iğneledim.Ama kumaşın elimdeki uç kısmını alnımın izasında tuttum.Sizde ölçü alırken mutlaka üst kısmı alnınıza koyup alın.Alnınızdan aşağı alın ölçünüzü.Ben 75 cm i uygun gördüm sevgili arkadaşlarım isterseniz siz daha kısa yada daha uzun yapabilirsiniz.


Etek boyunu işaretleyip kestikten sonra yukardaki işlemleri bitirmek içinde ölçü almaya başladım.23 cm lik olan kısım yaka kısmı oluyor.Bu ölçüyüde siz istediğiniz gibi kısaltıp uzatabilirsiniz ama bana ideal ölçü gibi geldi.Diğer 17 cmlik kısımda kol evi oluyo.Kumaş biraz fazla elastik olduğu için 1 kaç cm kısa tuttum kol evi ölçüsünü.Giydikçe açılırsa yada sünerse kötü görünmesin diye.


Sonrada 17 cm den işaretlediğim kol evini kat yerinden kestim kumaşı.Buraya kol dikilecek sölememe gerek yok sanırsam :) Ayrıca kol evini kestiğinizde görüceksiniz güzelde bir yelek modeli çıkıyor ortaya.İsterseniz yelek olarakta kullanabilirsiniz bu modeli.Bedende işimiz bukadar anlatımı uzun gelmiştir belki ama çok basit katla kol evini kes bitti gitti :)


Kolu daha önce çıkarttığım kalıplardan kestim.Ama dikiş yada kalıp çıkarmayı bilmeyen arkadaşlarımız diktörtken bi kumaş kesip boyunu istedikleri ölçüde bırakıpta dikebilirler.Çok kötü durmaz tecrübeyle sabittir.Bu tür bi kumaşta denerseniz olabilir benimde denemişliğim vardır diktörtgen şekilde kol kesimim.Fakat bir dipnot fotoda görünen kalıbım gibi diktörtgen kestiğiniz kumaşınıza hafif ovallik verirseniz daha iyi oturur.



Bedende hiçbir şekilde dikkiş yok demiştim.Birleştirme yok, oturtmaya çalışmak yok yok Allah yok :) Kenarları atmayan bi kumaştı aslında ama ben kötü durmasın diye 4 cm den biye hazırladım ve bütün çevresini bu biyeyle geçtim.


Biyeleri ilk önce teğelledim.Teğelliyerek çalışmayı seviyorum daha temiz çalışmalar çıkıyo ortaya.Bide kumaşın bi güzelliği daha var oda dikiş hiçbir şekilde belli olmuyor.İstediğin gibi yamuk yumuk dikebilirsin :)


Kolları da bedene diktimmi tamamdır bu iş :) Dediğim gibi atan bi kumaş olmadığı için overlok istemiyor düz dikişini geçtim ve bitti :)


Son olarakta bi kuşak yaptım beline.Yaklaşık 6 7 cm genişliğinde kesip diktim ve tersine çevirdim.Ütülemedim bile çünkü ütü tutmayan bi kumaş.Ve zaten belime bağladığımda gereğinden fazla kırışıcaktı.


Veeeeeeeeeeee ta ta tammmmmmm :) Demiştim ya bu modeli bir kaç şekle soktum diye şimdide onları göstereyim size.Bu birinci şekli


Buda birinci şeklimizin sırt kısmı.Nasıl ama ? :)


Buda modelimizin 2.şekli :)Yakanın bi tarafını iç kısma sokup diğer kısmını omzumda tutturdum.


2.şeklimizin sırt kısmı


3.şeklimiz.Yakaları saldım çayıra mevlam kayıra :) 


3.şeklimizin sırt kısmı


Buda son olarak kuşaksız hali.Buda fena durmadı sanki.Eşimde en çok bu kuşaksız halini beğendi.


Son şeklimizin sırt kısmı buda

Evet kızçeler bitti son the end :)Ben kısa yarım kol çalıştım hiç bu tarzda yoktu kıyafetim tamda istediğim gibi oldu.İçimdeki bluzüde ben dikmiştim merak edenler buradan bakabilirler efem :)İnş biraz faydalı bir iş yapmışımdır.Anlatımı zor ama yapım aşaması çok basit.Ben diğer kumaşlara başlıyayım ufak ufak sizlerde beni takip etmeye devam edin.Allaha emanet öptm hepinizi :)

Mimlendimmmmm :)

Evettttt en sonunda bende mimlendim :) Sevgili arkadşım Esra puskulunbelasiolmayageldim blogunda beni mimlemiş.Benide mimleyip bana bu değeri verdiği için çok teşekkür ediyorum kendisine.Ayrıca kendisi çok maharetlidir benden söylemesi bloguna mutlaka bi uğrayın ;) Gelelim konumuza...

Çantamızdaki 5 şey:
*kimliğim
*cüzdanım
*telefonum
*makyaj malzemelerim
*telefon şarjım
Odamdaki 5 şey:
*aynalarım
*başucumdaki çalar saatim
*ütülü nevresimlerim
*televizyonum
*5.yi bulamadım :)
Bu ay planladığım 5 şey:
*bu haftasonu sevdiklerimle geçireceğim güzel bir gün
*aldığım kumaşları yavaş yavaş dikmeye başlamak
*monoton hayatıma yeni bişeyler katmak için yeni planlar yapmak
*blogumla ilgili yeni fikirleri işleme geçirmeye başlamak
*biraz kafa dağıtmak 
Almak istediğim 5 şey:
*iphone 5 almak
*yeni kumaşlar almak
*ayakkabı almak
*güzel haberler almak :) 
*ohooo bi bayana sorulması gereken en son şey aslında bu yaz yaz bitmezki ben burada sonlandırayım en iyisi

Son olarak tekrardan esra arkadaşıma teşekkür ediyorum.Beni düşünmesi hoşuma gitti sağol varol esracım :)Ben mimleme yapmicam şöyleki isteyen herkez kendi blogunda paylaşsın ve arkadaşlarını mimlesinler.Böyleee uzun yıllarrr mimlenip duralım :) 

9 Ekim 2012 Salı

MasterCard E-Fest ile İnternette Alışverişin Tadını Çıkar!

İnternetin tek alışveriş festivali MasterCard E-Fest 8 Ekim’de başlıyor!

MasterCard’ın bu yıl ikincisini düzenlediği E-Fest, Türkiye’nin ilk ve tek internet alışveriş festivali olma özelliğini taşıyor. Elektronik ticaret dünyasının en iyi markalarını biraraya getiren E-Fest, katılımcılarına indirim ve fırsatlar sağlayan online bir festival olma özelliği ile öne çıkıyor. Markafoni, Altıncı Cadde, Tekzen gibi birçok büyük e-ticaret markasının katıldığı bu festival, internetten alışverişin kolaylığını ve konforunu tam manâsıyla yaşamanıza imkân veriyor.

Türkiye’nin ilk ve tek internet alışveriş festivali E-Fest, 8-14 Ekim arası katılımcılarını bekliyor. MasterCard ile ilgili daha fazla bilgi edinmek, E-Fest’e katılan markalar ve kampanya dahilinde sunulan fırsatlara daha yakından göz atmak için sizi Facebook sayfamıza ve websitemize bekleriz.
MasterCard E-Fest
Bir bumads advertorial içeriğidir.

Bakırköy pazarı ganimetlerim :)

Merhabayın kızlar görşmeyeli keyifler nasıl acep :) Beni sorcak olursanız pek bi farklılık yok...İşte başlıktan anlaşılacağı üzre geçtiğimiz cumartesi günü bakırköy pazarına gittim.Aldığım duyumlara göre zengin bir kumaş çeşitleri olduğu söylenmişti.Ve doğruymuşta.Hangi kumaş tezgahına bakacağıma şaşırdım, sadece kumaşta değil kumaşla ilgili herşey var.Güpürler, fermuarlar, biyeler incikler boncuklar daha aklıma gelmeyen neler neler.Çılgına döndüm resmen nereye saldıracağımı şaşırdım :) Ama ben kıyafetede kumaşada çok fazla paralar harcamayı sevmeyenlerdenim.Nerde hangi kumaş hangi aksesuar uygunsa onlara yöneldim.Ve istediklerimide buldum çok şükür.Bir kaç parça kumaş ve aksesuar aldım ve onları sizlerle paylaşmak istedim izniniz olursa :D


Bir kaç parça demiştim ama 5 adetmiş :) Bu sene biliyosunuz böyle şifon bluzlük kumaşlar çok moda kelebekli kuşlu böcekli.Ben etrafta biraz fazla kelebkeli bluzlar gezdiği için bulsamda almicaktım zaten ama neyseki karşıma çıkmadılarda :)


Bu at desenli kumaşımı çok sevdim muhtemelen bi kaç adet blüz çıkar bundan ama bakalım biz dikiş severlerin kumaşlardan neler üretebileceği dikiş aşamasında bile belli olmuyo malum :) 2 tl


Bu kumaşımıda neden aldığımı bilmiyorum perdelik gibide duruyo perdelik değil gibide duruyo ne yapıcam ne dikicem hiçbi fikrim yok ama dur bakalım çıkar bişeyler mutlaka :) 2 tl


Mavi kumaşım bana çok tanıdık geldi sankim daha önceleri biyerlerde görmüşüm de birilerinin diktiği bi kumaşmış gibi.Yada ne bilim yıllardır tanıyomuşum gibi :) 2 tl


Kumaşlarımın çoğu siyah beyaz farkındaysanız.Daha önce belirtmişmiydim bilmiyorum ama koyu bir Beşiktaşlıyımdır.İnönü de yapılan hemen hemen hiçbir maçı kaçırmam kara kartalımın yanında olurum hep :) Bu yüzdendirki elim rengarenk kumaşlara gitmiyo siyah beyazı görünce :) 2 tl


Bu yaka aksesuarınıda görünce almak istedim.Aslında böyle incikli boncuklu şeyleride pek sevmem ama ruhum dişi yapçak bişey yok :) 1 tl ye aldım bu aksesuarı.Belki kendim dikiğim yada aldığım sade bir badinin üstüne çok vakit geçmeden kullanmak istiyorum bakalım ne zamana kısmet :) 1 tl


Son zamanlrda hepimiz biliriz pazarlarda takı tezgahlarında böyle iplere dizilmiş şekilde bakır tonlarında kolyeler oldukça çok ve çokta rabet görüyor.Ve fiyatlarıda uygun oluyo aslında alıp alıp kullanmakta yarar var.Ben dikişten kopamadığım için bu minik makası almak istedim :) 2 tl


Son olarakta çay tepsimi sizlere göstermek istedim.Tepsinin manzarasına bayıldım, ben tam bi manzara hastasıyımdır fotoda olsun gerçekte olsun baakaarrrr bakarr dururum saatlerce deşarj olurum.15 tl

Şimdilik bukadar canlarım bakalım bu kumaşlarla ne hallerde çıkıcam karşınıza.Kendinize iyi bakın hadi kaçtım ben :)

5 Ekim 2012 Cuma

Heyooooo Ödüllendirildimmmmm :)

Hemde ne ödüllendirilmek :) canı sıkılmış bir şekilde oflayıp pöflüyerek bloguma göz atayım dedim.Maillerimi kontrol ederken şahane 2 mesajla kendime geldim :) Blogger arkadaşlarımdan NOWACRAFT ve ÇATI KATI beni ödüllendirmiş.Allahımmmm ne sevindim ne sevindim böyle bi gurulanmak kabarmak falan :) Hemen eşime bu durumu anlattım dedimki böyle böyle ödüllendirildim ben aşkım dedim :) cvp: ödül ne o_O ahhhh ahhh dedim sonra kadının halinden kadın anlar :D Sandıki eve şöyle 102 ekran bi led tv falan yada derin dondurucu falan gelicek hahahaha :D Halbuki biz bayanlar ufacık şeylerden bile mutlu olan varlıklarızdır...Neyse gelelim ödüllerime :))))))))


Her iki arkadaşımda beni şekerpare olarak görmüşler ilk olarak.Aman efendim ne şeref bilmukabele sevgili arkadaşlarım :)


Ve sevgi dolu bir blogum olduğu doğrudur.Bütün paylaşımlarıma sevgimi katıp yayınla butonuna basıyorum :) Gerçekten çok çok çok teşekkür ediyorum.Beni onere ettiniz...Gelelim benim ödüllendirdiğim bloglara :) Ben beni sevindirin blogger  NOWACRAFT ve ÇATI KATI arkadaşlarımıda ödüllendirmek istiyorum :) Ödüllendiren ödüllendiriliyomu bilmiyorum ama banane ödüllendirdim işte :)


Şimdilik öpüyorum hepinizi hediyelerinizi almayı unutmayınnnnn :) 



Elbiseden etek yap DIY dım :)

Selam kızlar :) gene bir DIy projesiyle sizlerleyim :P eteğimi dikeli 1 hafta falan oluyo ama bloguma ekleyemedim.Nedemi ? tembellikten :) Bu aralar bi önceki postumda da anlattığım gibi sevgili dikişdersi arkadaşımın başlatmış olduğu etkinlikle uğraşıyorum.Uğraşıyorum derken bloga bakma fırsatım oldukça kim ne yazmış, tanımadığım bloglar varmı, falan diye yani :) ee oda bi uğraş sayılmazmı :D Neyse gelelim projeme...


Elbisem görüldüğü üzre göğüs bölümü büzgülü, dümdüz, renkleri ve kumaştaki çiçek detayları haricinde hiçbir ayrıntısı olmayan bir elbisedir efenim...(niye bukadar ciddileştim bende bilmiyorum:)Elbisemi yıllaaarrr yıllar önce sevgili anneciğim almıştı.O zamanlar çok modaydı bu tarz büzgülü elbiseler.Ben şimdiye kadar bunu çoktan hallederdimde, annem hamile kalınca giyersin gibi koca karı laflarıyla beni boğduğu için sırf başımın etini yemesin diye durdurmuştum kendimi.Ama geçen gün dayanamadım.Aaaaa dedim sanki çıplak geziyorumda bi bu elbiseyemi kaldım :) Katina misali bi elimde makas bi elimde elbise napıcağımı düşünüp ilk önce askılarından kurtuldum.


Daha sonrada göğüs bölümüne gelen makara lastikle büzdürülmüş kısmını belime göre ayarlayıp ince lastiklede çokta fazla daraltmadan diktim.


Etek ucunuda üstümde prova edip ayarladım.Fakat bi elbiseden eteğe dönüştüğü için çok fazla parça arttı etek ucundan görüldüğü gibi.Peki ben bu parçayı ziyan edermiyim ? Assslaaaaaa :)


Derhal artan kumaşla bişeyler yapmaya karar verdim.Ve bi kemer yapmak istedim.Artan kumaşı hiç kesmeden direk biye formunda ütüledim ve dikişini geçtim :)


Ve işte sonuç.Evde ayakkabı giyme alışkalığımız yoktur biline :) Eteğin boyunu biraz uzun bıraktımki hafif topuklu ayakkabıyla giydiğimde kısa kalmasın diye.Fotoğraf çekerkende ayakkabıyla göstermek istedim.Ayakkabıların altıda temiz :D


Bu fotoğrafa çok güldük :) Ama gende bunu koymak istedim. Biz ev hanımlarının bulaşıktı çamaşırdı evi toparla yemek yap derken poz verme olayına uzak kalıyoruz.Nasıl bi bilemediysem poz vermeyi böyle bişey çıktı ortaya idare edin :D


Buda kemeri daha yakından göstermek için.Şimdilik benden bukadar.Bakalım zaman bizi nereye sürüklicek hangi projelerle dönücem sevgiyle kalın :) 

3 Ekim 2012 Çarşamba

Keyifli bir duyuru :)

Sevgili blogger arkadaşım dikişdersi çok güzzel bir fikir koydu bugün ortaya.Burda dergilerinden ortak bir model seçerek isteyen bütün hanımlar bu modeli dikerek gösterime sunucak.Aynı modelden farklı farklı çeşit çeşit kumaşlarla çok güzel bi proje olacağından eminim.Katılmak isteyen arkadaşların dikisdersi adresini ziyaret ederek yorum bırakabilirler.Hadi bakalım hayırlısı :)

2 Ekim 2012 Salı

Çekilişşşş


Demy'nin Tutkusu güzel bir çekiliş başlatmış.Katılmak için buraya :)

Tembel kalıp :)

Uzun bi süredir dikişten uzak kaldım.iyimi oldu kötümü oldu bilmem ama hafiften özlemişim sanki üretmeyi.Malum yaz aylarının sonlarına geldik ama düğünler bitmedi halaa.Geçtiğimiz haftasonu 2 düğün üst üste gelince ne yapacağımı şaşırdım.Ee tabi giyilcek hiçbirşeyimmmde yoktu :D Neyse stoktaki kumaşlarıma göz attım ne yapsam ne etsem diye.Ama bir üşengeçlik bir tembellik anlatamam.Kalıpla falan uğraşamicam anacım dedim.Hemen dolabımdan üzerimde iyi durduğuna inandığım bi t-shirtü çıkardım.Yaydım kumaşımın üstüne t-shirtüde serdim.


Kenarlarından iğnelerle sabitledim kumaşıma.Çok sıklıkla kalıpsız kesim yapmadığım için tereddütte kalıyorum hep.Ama tembelliğim galip geldi bi şekilde üstesinden gelirim diye düşündüm ve en sonunda kes gitsin Merve dedim.


Kumaşımın cinsiyle t-shirtün kumaşı bir olmadığı için üstümde aynı duruşu sergilemiyeceğini düşündüm.Bunun çaresine de bakarız hadi Bismillah başlıyayım dedim :)


Daha önceki yazılarımdada söylemiştim.Kalıpsız çalıştığım zamanlarda ben dikişi ve dikiş payını oldukça bol tutmaya çalışırım.Prova aldıkça bedenime göre oturtmaya çalışırım kalıbı.Resimdede görüldüğü gibi bu sebebten neredeyse bir ayak genişliğinden daha az bir genişlikte kenarlarının dikimini bitirdim.


Kumaşın kenar dikişlerini bitirince hemen bir prova aldım ve tahmin ettiğim gibi kumaşın cinsinden dolayı pek hoş olmadı üzerimde.Bende bel kısmının her iki tarafından kuşak dikmek istedim.Böylece kuşağı arkadan bağladığımda potluk arkada toplanıcak daha hoş gözükücekti.Biye formunda uzunca 2 kuşak dikip bel kısmının her iki tarafına dikişle sabitledim.


İşte kuşakların dikilmiş hali.Arkadan bağlamadan önce dediğim gibi çok sığ görünüyo.Ama genede çok kötü değil be :P (kendimi kandırıyorum:)


İşte buda kuşakların arkadan bağlanmış hali.Daha iyi duruyo sanırım he nedersiniz? :)


Buda arkadan bir foto.Bilerek kuşakları bayaa uzun bıraktımki rahatlıkla bağlayıp kurdela yapabiliyorum.Hem biraz sarkması daha güzel görünüyo.


Yaka ve kol çevresine biraz ufak dokunuşlar yaptım.Daha öncede yaka ve kol çevresine işlediğim metal zımbırtıları başka bir bluzümde daha çalışmıştım.O bluzümüde burdan görebilirsiniz :) Neyse şimdilik benden bukadar Sevgiyle kalın Hoşçakalın :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...