12 Ekim 2012 Cuma

Beyaz file kumaşım

Selam kızçeler :) Geçen gün sizlerle paylaşmıştım biliyosunuz bakırköy pazarına gittim.Ordan bir kaç çeşit kumaş almıştım.Ve neler yapacağımı bilmiyorum zaman gösterir demiştim.Bugün zaman kumaşlardan bir tanesiyle ne yapacağımı öğle saatlerinde gösterdi şükür :)


Evet kumaşımız bu beyaz file kumaş.Neden file diyorum çünkü cinsi bi değişik güpür değil dantel değil örme değil ne olduğunu anlamadım.Hatta aldığımda sizede söylemiştim bu kumaşı niye aldığımıda bilmiyorum demiştim ama şimdi iyiki almışım diyorum :) Size bol fotolu bir model hazırladım.Ben dikim bitiminde bi kaç model birten üretebildim aynı modelden sizler belkide daha farklı modeller çıkarabilirsiniz.
Dikişe başlamak isteyipte cesaret edemeyen bir iki arkadaşla tanıştım bu blogda.İşte tamda onlara göre bir model bu.Kalıp derdi yok dümdüz hiç zorlanmıyacağınız bir model keşfettim sizler için :)Aşama aşama fotolamaya çalıştım umarım yardımcı olur sizlere.Ama mutlaka deneyin heee okadar uğraşmışım ama dimi :)


Başlıyoruz kızlar hazırmısınız...eevveetttttttttttttttttttttttttttt dediğinizi duyar gibi oldum :D Daha fazla cıvımadan başlayalım.Kumaşımızı masaya seriyoruz ve fotodaki gibi kumaşı 3e katlıyoruz.Umarım anlatabilmişimdir katlama şeklini.


Kumaşı üzerime tutup istediğim ölçüden iğneledim.Ama kumaşın elimdeki uç kısmını alnımın izasında tuttum.Sizde ölçü alırken mutlaka üst kısmı alnınıza koyup alın.Alnınızdan aşağı alın ölçünüzü.Ben 75 cm i uygun gördüm sevgili arkadaşlarım isterseniz siz daha kısa yada daha uzun yapabilirsiniz.


Etek boyunu işaretleyip kestikten sonra yukardaki işlemleri bitirmek içinde ölçü almaya başladım.23 cm lik olan kısım yaka kısmı oluyor.Bu ölçüyüde siz istediğiniz gibi kısaltıp uzatabilirsiniz ama bana ideal ölçü gibi geldi.Diğer 17 cmlik kısımda kol evi oluyo.Kumaş biraz fazla elastik olduğu için 1 kaç cm kısa tuttum kol evi ölçüsünü.Giydikçe açılırsa yada sünerse kötü görünmesin diye.


Sonrada 17 cm den işaretlediğim kol evini kat yerinden kestim kumaşı.Buraya kol dikilecek sölememe gerek yok sanırsam :) Ayrıca kol evini kestiğinizde görüceksiniz güzelde bir yelek modeli çıkıyor ortaya.İsterseniz yelek olarakta kullanabilirsiniz bu modeli.Bedende işimiz bukadar anlatımı uzun gelmiştir belki ama çok basit katla kol evini kes bitti gitti :)


Kolu daha önce çıkarttığım kalıplardan kestim.Ama dikiş yada kalıp çıkarmayı bilmeyen arkadaşlarımız diktörtken bi kumaş kesip boyunu istedikleri ölçüde bırakıpta dikebilirler.Çok kötü durmaz tecrübeyle sabittir.Bu tür bi kumaşta denerseniz olabilir benimde denemişliğim vardır diktörtgen şekilde kol kesimim.Fakat bir dipnot fotoda görünen kalıbım gibi diktörtgen kestiğiniz kumaşınıza hafif ovallik verirseniz daha iyi oturur.



Bedende hiçbir şekilde dikkiş yok demiştim.Birleştirme yok, oturtmaya çalışmak yok yok Allah yok :) Kenarları atmayan bi kumaştı aslında ama ben kötü durmasın diye 4 cm den biye hazırladım ve bütün çevresini bu biyeyle geçtim.


Biyeleri ilk önce teğelledim.Teğelliyerek çalışmayı seviyorum daha temiz çalışmalar çıkıyo ortaya.Bide kumaşın bi güzelliği daha var oda dikiş hiçbir şekilde belli olmuyor.İstediğin gibi yamuk yumuk dikebilirsin :)


Kolları da bedene diktimmi tamamdır bu iş :) Dediğim gibi atan bi kumaş olmadığı için overlok istemiyor düz dikişini geçtim ve bitti :)


Son olarakta bi kuşak yaptım beline.Yaklaşık 6 7 cm genişliğinde kesip diktim ve tersine çevirdim.Ütülemedim bile çünkü ütü tutmayan bi kumaş.Ve zaten belime bağladığımda gereğinden fazla kırışıcaktı.


Veeeeeeeeeeee ta ta tammmmmmm :) Demiştim ya bu modeli bir kaç şekle soktum diye şimdide onları göstereyim size.Bu birinci şekli


Buda birinci şeklimizin sırt kısmı.Nasıl ama ? :)


Buda modelimizin 2.şekli :)Yakanın bi tarafını iç kısma sokup diğer kısmını omzumda tutturdum.


2.şeklimizin sırt kısmı


3.şeklimiz.Yakaları saldım çayıra mevlam kayıra :) 


3.şeklimizin sırt kısmı


Buda son olarak kuşaksız hali.Buda fena durmadı sanki.Eşimde en çok bu kuşaksız halini beğendi.


Son şeklimizin sırt kısmı buda

Evet kızçeler bitti son the end :)Ben kısa yarım kol çalıştım hiç bu tarzda yoktu kıyafetim tamda istediğim gibi oldu.İçimdeki bluzüde ben dikmiştim merak edenler buradan bakabilirler efem :)İnş biraz faydalı bir iş yapmışımdır.Anlatımı zor ama yapım aşaması çok basit.Ben diğer kumaşlara başlıyayım ufak ufak sizlerde beni takip etmeye devam edin.Allaha emanet öptm hepinizi :)

44 yorum:

  1. Teşekkür ederim DygN Design :)

    YanıtlaSil
  2. aa hem bloğunun tasarımını değiştirmişsin hem de harika bir hırka (en sondaki halini en çok beğendim ne yalan söyleyeyim harika duruyor) dikmişsin. ellerine sağlık tatlım:)

    YanıtlaSil
  3. değişik ve güzel olmuş emeğine sağlık güle güle güzel günlerde giy :)

    YanıtlaSil
  4. Huh huuuu süpsüper olmuş !

    YanıtlaSil
  5. super olmus yahu.. eline saglikk :))

    YanıtlaSil
  6. Bana demiş dedim direk dikişe cesaret edemeyen diye:) Haftaya makinam geliyor inşallah. Artık bir sürü soru sorarım yandın:) Kumaşın çok güzelmiş ve senin gibi şekilden şekile sokanada hiç rastlamadım Mervecim maşallah :) güle güle kullan canım ...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Merve, bu kumaşa belki de en uygun modeli dikmişsin.Dediğin gibi, file kumaş olduğu için başka bir şeyin üstüne giyilmesi gerekir.Dolayısıyla içine giydiğin her şeye göre farklı tarz ve modelde görünür.Yerine göre spor da kullanabilirsin, abiye de. Güle güle giy.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Ewet kendin yap.Ben biraz fazla sıkılgan bi insanım şimdilik bundan sıkılana kadar bu profildeyim :) tabi çok sık blog görünümü değiştirmek iyimi kötümü bilmiyorum ama kendimi mutlu ediyorum buda bana yetiyo :)) yorumun içinde çok teşekkür ederim çok sağol cnm benim :)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim süslü püslü inş hepimiz güzel günlerde güle güle giyinelim :)

    YanıtlaSil
  10. :)) güldürdün beni şepşeker teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim melikeee o senin süperliğin :)

    YanıtlaSil
  12. Pınarcım sende üstüne alınabilirsin evet artık cesaretlenme zamanı :) bak makinanda geliyomuş ohoooo senden ne modeller çıkar Allah bilir :) Sen yeterki dikişe başla ben herdaim yanındayım konu dikiş oldumu bunalmam istediğin kadar sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum hoşumada gider :) ayrıca yorumun içinde çok teşekkür ederim Pınarcım beğenmene sevindim çok sağol :)

    YanıtlaSil
  13. Ewet NOWACRAFT abiye yada spor şekildede kullanabilirim.Kendi kendini üreten bir model oldu farklı farklı modeller çıkıyor.Yorum için teşekkürler :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Cooook guzel olmus ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  15. çooookkkk teşekkür ederim mehtapçım :)

    YanıtlaSil
  16. Vallahi helal olsun. Muhteşem olmuş ya bayıldım..Ne kadar maharetlisiniz.. Çok çok hoşuma gtti..:))

    YanıtlaSil
  17. teşekkür ederim miyav kedicik bende yorumuna bayıldım :)

    YanıtlaSil
  18. Eline saglık canım cok guzel olmus :)

    gorgeousofmyworld.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. çok güzel olmuş..bayıldım...mervişimmm.

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel gerçekten, üç farklı modelll... ellerine sağlık. iyi günlerde kullan....

    YanıtlaSil
  21. yok artık bu harika olmuşşşş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. Teşekkür ederim ilcihancım çok sağol :)

    YanıtlaSil
  23. Teşekkür ederim miraycım :)

    YanıtlaSil
  24. Teşekkür ederim çağlacım :)

    YanıtlaSil
  25. Mercancım çok sağol beğemene sevindim :))

    YanıtlaSil
  26. Hey mimlendin! ♥ :]
    http://www.bayanbilen.com/2012/10/2-mim-d-sonbahar-mimi.html

    YanıtlaSil
  27. Teşekkürler Burcu mim için :)

    YanıtlaSil
  28. wawwwwwwwww süper olmuş ben tercih etmem bu tarz kumaşları adamı hasta eder ama seninki çok hoş gerçekten güle güle giyy

    YanıtlaSil
  29. Teşekkür ederim Yasemincim bende yazımda belirttim bu tarz kumaşları tercih etmem ama demekki kısmet böyle bir modeleymiş :) beğenmene sevindim çok sağol cnm :)

    YanıtlaSil
  30. merhaba siz daha ödülünüzü almadan ben takibe alayım dedim..:)
    bizim de bloğumuz var kızımın ve kendi yaptığım el becerilerimizi paylaştıığımız..beklerim :)

    YanıtlaSil
  31. Teşekkürler Esracımmm :)

    YanıtlaSil
  32. Hoş geldiniz durununannesi :) memnuniyetle gelirim sevgiler...

    YanıtlaSil
  33. breeh breeh breeeh dikişin canına okumuşun ya canım sen tü maşallah ;)

    YanıtlaSil
  34. sanada tüü tü tü maşaAllah Sedacım hepberaber kaşıyalım bitaraflarımızı :D güzel yorumun için teşekkür ederim beğenmene çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  35. Süper olmuş ellerine sağlık çok fonksiyonlu marifet ister bunu yapmak :)
    Bu arada bende ödülün var http://uurboce.blogspot.com/2012/10/bir-odul-bir-mim.html

    YanıtlaSil
  36. Teşekkür ederim uur böceem :)hem yorumun hemde mim için canımcım :)

    YanıtlaSil
  37. inanmıyorum.sen müthişsin...her bir resme sok içinde baktım bu nasıl bir kabiliyet.maaşallah :))

    bu arada derhal takibimdesin ben de beklerim seni...

    hepsisatista.blogspot.com

    YanıtlaSil
  38. Pia mia hoş geldinnnnnnnnnnnn :))) bu nasıl güzel bi yorum böyle iltifatların için çok çok çok teşekkür ederim :) utandım sanırım :p bende derhal en acilinden takibindeyim canımcım :)

    YanıtlaSil
  39. Mervecim yine döktürmüşsün valla süpersin ne diyimmmm sevgiler.

    YanıtlaSil
  40. Teşekkür ederim küçük mucizeler beğenmene sevindim canım sanada sevgiler :)

    YanıtlaSil
  41. Canım çok ilginç ve hoş bir çalışma olmuş, ellerine sağlık, iyi günlerde giy:).

    YanıtlaSil
  42. gooogoook teşekkür ederim canım beğenmene sevindim çok sağol :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...